Skip to main content

E-mail back-up maken en terugplaatsen

Je kunt een back-up maken van alle e-mailberichten op de server. De back-up kun je daarna terugplaatsen in een mailbox naar keuze. Dit is handig wanneer je van e-mailprovider verandert en de mails niet automatisch worden meegenomen naar de nieuwe provider.

Let op:
Houd er rekening mee dat de eventuele contactpersonen en agenda’s die zijn opgeslagen in de mailbox niet worden meegenomen. Alleen de e-mailberichten worden geback-upt.

Maak je gebruik van webmail?

Maak je gebruik van het online inlogportaal (roundcube) om je e-mail te ontvangen en te verzenden? Dan is het helaas niet mogelijk om een back-up te maken van je e-mails. Hiervoor zijn 2 opties:

  1. Je zal eerst je e-mail adres moeten gaan instellen in een daarvoor geschikt e-mail programma op je computer. De meestgebruikte e-mailprogramma’s hiervoor zijn Outlook, Mac Mail en Thunderbird. Via Google kun je praktische handleidingen vinden hoe je dit het beste kan doen. -> Je hebt hiervoor server gegevens en een wachtwoord nodig die je t.z.t. bij ons kunt opvragen.
  2. Een eenvoudigere manier is om te overwegen hoe belangrijk de e-mails zijn die opgeslagen staan in je webmail omgeving en desnoods de e-mails die je niet verloren wilt laten gaan handmatig door te sturen naar een ander e-mail adres wat blijft bestaan. Dit kan bijvoorbeeld je privé e-mailadres zijn.

Back-up maken

Let op: Je kan pas een back-up maken als jouw e-mailadres is ingesteld in een e-mailprogramma op je computer. Hiervoor gebruik je de handleiding van jouw e-mailprogramma. Hieronder vind je de handleidingen voor de meestgebruikte e-mailprogramma’s: 


Back-up terugplaatsen

Wil je de back-up terugplaatsen? Gebruik hiervoor je e-mailprogramma. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld naar een andere e-mailprovider verhuist of jouw e-mails naar een ander e-mailaccount wilt verplaatsen. Hieronder vind je de handleidingen voor de meestgebruikte e-mailprogramma’s:


Lukt het niet?

Als je problemen ervaart bij het instellen, back-uppen of terugplaatsen van je e-mail adviseren wij om contact op te nemen met een lokale partij of iemand in je omgeving die je hierbij kan helpen. Iedere computer is weer anders en er zijn veel verschillende software versies waardoor het voor ons onmogelijk is om hier passende service op te verlenen.